Gizlilik Politikası

Son güncelleme: 01 Kasım 2020

Bu Gizlilik Politikası, Livreka‘nın Dijital Kitap Okuma Platformu üzerinde sunduğu Hizmeti kullandığınızda bilgilerinizin toplanması, kullanılması ve paylaşılmasına ilişkin politikalarımızı ve prosedürlerimizi açıklar ve size gizlilik haklarınızı, yasaların sizi nasıl koruduğunu anlatır.

Hizmeti sağlamak ve iyileştirmek için Kişisel verilerinizi kullanırız. Hizmeti kullanarak, bilgilerin bu Gizlilik Politikasına uygun olarak toplanmasını ve kullanılmasını kabul edersiniz. 

Yorum ve Tanımlar

Yorumlama

İlk harfi büyük olan sözcükler, aşağıdaki koşullar altında tanımlanan anlamlara sahiptir. Aşağıdaki tanımlar, tekil veya çoğul olarak görünmelerine bakılmaksızın aynı anlama sahip olacaktır.

Tanımlar

Bu Gizlilik Politikasının amaçları doğrultusunda:

  • Hesap , Hizmetimize veya Hizmetimizin bölümlerine erişmeniz için oluşturulmuş benzersiz bir hesap anlamına gelir.
  • Şirket (bu Sözleşmede “Şirket”, “Biz”, “Biz” veya “Bizim” olarak anılacaktır) Livreka Dijital Kitap Okuma Platformu’nu ifade eder.
  • Çerezler, bir web sitesi tarafından bilgisayarınıza, mobil cihazınıza veya başka bir cihaza yerleştirilen ve birçok kullanımının yanı sıra o web sitesindeki tarama geçmişinizin ayrıntılarını içeren küçük dosyalardır.
  • Ülke : Türkiye
  • Cihaz, bilgisayar, cep telefonu veya dijital tablet gibi Hizmete erişebilen herhangi bir cihaz anlamına gelir.
  • Kişisel Veriler, kimliği belirli veya belirlenebilir bir kişiyle ilgili herhangi bir bilgidir.
  • Hizmet, Web Sitesini ve Molbil Uygulamayı ifade eder.
  • Hizmet Sağlayıcı, Şirket adına verileri işleyen herhangi bir gerçek veya tüzel kişi anlamına gelir. Hizmetin kolaylaştırılması, Şirket adına Hizmet sağlanması, Hizmet ile ilgili hizmetlerin gerçekleştirilmesi veya Şirkete Hizmetin nasıl kullanıldığını analiz etmesine yardımcı olmak için Şirket tarafından istihdam edilen üçüncü taraf şirketleri veya bireyleri ifade eder.
  • Üçüncü Taraf Sosyal Medya Hizmeti, bir Kullanıcının Hizmeti kullanmak için oturum açabileceği veya bir hesap oluşturabileceği herhangi bir web sitesi veya herhangi bir sosyal ağ web sitesini ifade eder.
  • Kullanım Verileri, Hizmetin kullanımıyla veya Hizmet altyapısının kendisinden (örneğin, bir sayfa ziyaretinin süresi) oluşturulan otomatik olarak toplanan verileri ifade eder.
  • Websitesi, Livreka Dijital Kitap Okuma Platformu, http://livreka.com adresinden ulaşılabilir.
  • Siz, Hizmete erişen veya onu kullanan kişi veya söz konusu kişinin adına Hizmete eriştiği veya Hizmete kullandığı diğer tüzel kişi anlamına gelir.

Kişisel Verilerinizin Toplanması ve Kullanılması

Toplanan Veri Türleri

Kişisel veri

Hizmetimizi kullanırken, Sizinle iletişim kurmak veya sizi tanımlamak için kullanılabilecek belirli kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri Bize sağlamanızı isteyebiliriz. Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler şunları içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

  • Eposta
  • Ad ve Soyad
  • Websitesi Kullanım Verisi

Kullanım verisi

Hizmet kullanılırken Kullanım Verileri otomatik olarak toplanır.

Kullanım Verileri, Cihazınızın İnternet Protokol adresi (örn. IP adresi), tarayıcı türü, tarayıcı sürümü, Hizmetimizin ziyaret ettiğiniz sayfaları, ziyaretinizin saati ve tarihi, bu sayfalarda harcanan zaman, benzersiz cihaz gibi bilgileri içerebilir. tanımlayıcılar ve diğer teşhis verileri.

Hizmete bir mobil cihaz aracılığıyla veya bir mobil cihaz aracılığıyla eriştiğinizde, kullandığınız mobil cihaz türü, Mobil cihazınızın benzersiz kimliği, mobil cihazınızın IP adresi, Cep telefonunuz dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere belirli bilgileri otomatik olarak toplayabiliriz. İşletim sistemi, kullandığınız mobil İnternet tarayıcısının türü, benzersiz cihaz tanımlayıcıları ve diğer teşhis verileri.

Ayrıca, Hizmetimizi her ziyaret ettiğinizde veya Hizmete bir mobil cihaz aracılığıyla veya aracılığıyla eriştiğinizde tarayıcınızın gönderdiği bilgileri de toplayabiliriz.

Site ve Uygulama içinde gezinirken veriler toplayabiliriz. Hizmetlerimizi daha iyi anlamak ve sunmak için olduğu kadar, platformumuzu geliştirmemize ve sizin ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz etkinlikler hakkında size daha fazla hedefe yönelik öneriler sunmamıza yardımcı olacak araştırma ve analizler yapmak bu verileri için kullanıyoruz.

İzleme Teknolojileri ve Çerezler

Hizmetimizdeki etkinliği izlemek ve belirli bilgileri saklamak için Çerezler ve benzer izleme teknolojilerini kullanıyoruz. Kullanılan izleme teknolojileri, bilgi toplamak ve izlemek ve Hizmetimizi geliştirmek ve analiz etmek için işaretler, etiketler ve komut dosyalarından oluşur. Kullandığımız teknolojiler şunları içerebilir:

  • Çerezler veya Tarayıcı Çerezleri. Çerez, Cihazınıza yerleştirilen küçük bir dosyadır. Tarayıcınıza tüm Çerezleri reddetmesi veya bir Çerezin ne zaman gönderileceğini belirtmesi talimatını verebilirsiniz. Ancak, Çerezleri kabul etmiyorsanız, Hizmetimizin bazı kısımlarını kullanamayabilirsiniz. Tarayıcı ayarınızı Çerezleri reddedecek şekilde değiştirmediğiniz sürece, Hizmetimiz Çerezler kullanabilir.
  • Flash Çerezler. Hizmetimizin belirli özellikleri, tercihleriniz veya Hizmetimizdeki faaliyetleriniz hakkında bilgi toplamak ve depolamak için yerel olarak saklanan nesneleri (veya Flash Çerezleri) kullanabilir. Flash Çerezler, Tarayıcı Çerezleri için kullanılanlarla aynı tarayıcı ayarları tarafından yönetilmez. Flash Tanımlama Bilgilerini nasıl silebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi için, lütfen “Yerel paylaşılan nesneleri devre dışı bırakmak veya silmek için ayarları nerede değiştirebilirim?” Adobe sitesinde mevcuttur.
  • Web İşaretçileri. Hizmetimizin ve e-postalarımızın belirli bölümleri, örneğin Şirketin söz konusu sayfaları ziyaret eden kullanıcıları saymasına izin veren web işaretçileri (şeffaf gifler, piksel etiketleri ve tek pikselli gifler olarak da anılır) olarak bilinen küçük elektronik dosyalar içerebilir. veya bir e-posta ve diğer ilgili web sitesi istatistikleri için (örneğin, belirli bir bölümün popülaritesinin kaydedilmesi ve sistem ve sunucu bütünlüğünün doğrulanması).

Çerezler “Kalıcı” veya “Oturum” Çerezleri olabilir. Kalıcı Çerezler, Siz çevrimdışı olduğunuzda kişisel bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalır, Web tarayıcınızı kapattığınızda Oturum Çerezleri silinir. Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinin: Çerezler: Ne Yaparlar? .

Hem Oturum hem de Kalıcı Çerezleri aşağıda belirtilen amaçlar için kullanıyoruz:

  • Gerekli / Temel Çerezler

    Tür: Oturum Çerezleri

    Yöneten: Biz

    Amaç: Bu Çerezler, Size Web Sitesi aracılığıyla sunulan hizmetleri sağlamak ve bazı özelliklerini kullanabilmenizi sağlamak için gereklidir. Kullanıcıların kimliğini doğrulamaya ve kullanıcı hesaplarının dolandırıcılık amaçlı kullanımını önlemeye yardımcı olurlar. Bu Çerezler olmadan, talep ettiğiniz hizmetler sağlanamaz ve bu Çerezleri yalnızca Size bu hizmetleri sağlamak için kullanırız.

  • Çerezler Politikası / Bildirim Kabul Çerezleri

    Tür: Kalıcı Çerezler

    Yöneten: Biz

    Amaç: Bu Çerezler, kullanıcıların Web Sitesinde çerez kullanımını kabul edip etmediklerini belirler.

  • İşlevsellik Çerezleri

    Tür: Kalıcı Çerezler

    Yöneten: Biz

    Amaç: Bu Çerezler, Web Sitesini kullandığınızda giriş bilgilerinizi veya dil tercihinizi hatırlamak gibi yaptığınız seçimleri hatırlamamızı sağlar. Bu Çerezlerin amacı, Size daha kişisel bir deneyim sağlamak ve Web Sitesini her kullandığınızda tercihlerinizi yeniden girmek zorunda kalmanızı önlemektir.

Kullandığımız çerezler ve çerezlerle ilgili seçimleriniz hakkında daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamızı veya Gizlilik Politikamızın Çerezler bölümünü ziyaret edin.

Kişisel Verilerinizin Kullanımı

Şirket, Kişisel Verileri aşağıdaki amaçlarla kullanabilir:

  • Hizmetimizin kullanımını izlemek de dahil olmak üzere Hizmetimizi sağlamak ve sürdürmek .
  • Hesabınızı yönetmek için: Hizmetin bir kullanıcısı olarak kaydınızı yönetmek için. Sağladığınız Kişisel Veriler, Kayıtlı bir kullanıcı olarak Size sunulan Hizmetin farklı işlevlerine erişim sağlayabilir.
  • Bir sözleşmenin yerine getirilmesi için: Satın aldığınız ürünler, öğeler veya hizmetler için satın alma sözleşmesinin veya Hizmet aracılığıyla Bizimle olan diğer herhangi bir sözleşmenin geliştirilmesi, uygunluğu ve taahhüdü.
  • Sizinle iletişim kurmak için: Sizinle e-posta, telefon görüşmeleri, SMS veya güvenlik güncellemeleri dahil işlevler, ürünler veya sözleşmeli hizmetlerle ilgili güncellemelere ilişkin anlık bildirimler veya bilgilendirici iletişimler gibi diğer eşdeğer elektronik iletişim biçimleriyle iletişim kurmak, Gerektiğinde veya uygulanması için makul olduğunda.
  • Bu tür bilgileri almamayı seçmediğiniz sürece, daha önce satın aldığınız veya hakkında bilgi aldığınız ürünlere benzer ürünler, hizmetler ve sunduğumuz diğer ürünler, hizmetler ve etkinlikler hakkında size haberler, özel teklifler ve genel bilgiler sunmak.
  • Taleplerinizi yönetmek için: Bize olan isteklerinize katılmak ve yönetmek.
  • İşletme transferleri için: Bilgilerinizi, bir birleşme, elden çıkarma, yeniden yapılandırma, yeniden yapılanma, tasfiye veya varlıklarımızın bir kısmının veya tamamının başka bir şekilde satılması veya devredilmesi için veya iflasın, tasfiyenin bir parçası olarak, değerlendirmek veya yürütmek için kullanabiliriz. veya Hizmet kullanıcılarımız hakkında Tarafımızca tutulan Kişisel Verilerin transfer edilen varlıklar arasında yer aldığı benzer işlemler.
  • Diğer amaçlar için : Bilgilerinizi, veri analizi, kullanım eğilimlerini belirlemek, promosyon kampanyalarımızın etkinliğini belirlemek ve Hizmetimizi, ürünlerimizi, hizmetlerimizi, pazarlamamızı ve deneyiminizi değerlendirmek ve iyileştirmek gibi başka amaçlar için kullanabiliriz.

Kişisel bilgilerinizi aşağıdaki durumlarda paylaşabiliriz:

  • Hizmet Sağlayıcılarla: Kişisel bilgilerinizi, Hizmetimizin kullanımını izlemek ve analiz etmek, Sizinle iletişim kurmak için Hizmet Sağlayıcılarla paylaşabiliriz.
  • İş transferleri için: Kişisel bilgilerinizi herhangi bir birleşme, Şirket varlıklarının satışı, finansmanı veya işimizin tamamının veya bir kısmının başka bir şirkete devralınması ile bağlantılı olarak veya bununla ilgili görüşmeler sırasında paylaşabilir veya aktarabiliriz.
  • Bağlı Kuruluşlarla: Bilgilerinizi bağlı kuruluşlarımızla paylaşabiliriz, bu durumda bu bağlı kuruluşların bu Gizlilik Politikasına saygı göstermesini isteriz. Bağlı kuruluşlar, bizim kontrol ettiğimiz veya Bizimle ortak kontrolümüz altında bulunan ana şirketimizi ve diğer yan kuruluşları, ortak girişim ortaklarını veya diğer şirketleri içerir.
  • İş ortaklarıyla: Size belirli ürünler, hizmetler veya promosyonlar sunmak için bilgilerinizi iş ortaklarımızla paylaşabiliriz.
  • Diğer kullanıcılarla: Kişisel bilgileri paylaştığınızda veya diğer kullanıcılarla ortak alanlarda başka bir şekilde etkileşimde bulunduğunuzda, bu bilgiler tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilir ve dışarıya halka açık olarak dağıtılabilir. Diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunursanız veya bir Üçüncü Taraf Sosyal Medya Hizmeti aracılığıyla kaydolursanız, Üçüncü Taraf Sosyal Medya Hizmetindeki kişileriniz adınızı, profilinizi, resimlerinizi ve faaliyetinizin açıklamasını görebilir. Benzer şekilde, diğer kullanıcılar da etkinliğinizin açıklamalarını görebilir, Sizinle iletişim kurabilir ve profilinizi görüntüleyebilir.
  • İzninizle : Kişisel bilgilerinizi, sizin izninizle başka herhangi bir amaçla ifşa edebiliriz.

Kişisel Verilerinizin Saklanması

Livreka, Hizmetlerini dünya çapında hızlı ve erişilebilir hale getirmek için Kişisel Verilerinizi içinde bulunduğunuz ülkeler dışındaki ülkelere transfer edebilir. Livreka, Kişisel Verilerinizin Avrupa Birliği, İsviçre, ve Birleşik Krallık’ta geçerli olan General Data Protection Regulation (GDPR) ve Türkiye’de geçerli olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamı dışındaki ülkelerde saklanamaması durumunda dahi bu yönetmeliklere bağlılığını korumakta ve bu yönetmelikleri uygulamaktadır.

Sadece AEA, İsviçre ve Birleşik Krallık İçin

AB General Data Protection Regulation (GDPR)

Mayıs 2018’de, AB General Data Protection Regulation (veya “GDPR”) olarak bilinen yeni bir veri gizliliği yasası yürürlüğe girdi. GDPR, Kullanıcılara Kişisel Verilerinin işlenmesi hakkında daha fazla bilgi verilmesi için Hizmeti sunan Livreka’ya bazı sorumluluklar yükler.

Sadece Türkiye

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)

Nisan 2018’de, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (veya “KVKK”) olarak bilinen yeni bir veri gizliliği yasası yürürlüğe girdi. KVKK, Kullanıcılara Kişisel Verilerinin işlenmesi hakkında daha fazla bilgi verilmesi için Hizmeti sunan Livreka’ya bazı sorumluluklar yükler.

GDPR ve KVKK hakkında bilmeniz gerekenler şunlardır:

Kişisel Verilerinizi işlemek için yasal gerekçeler

GDPR ve KVKK, sizinle ilgili Kişisel Verileri neden ve nasıl işlediğimizi belirtmemizi ve bunu yasal bir zemine bağlamamızı gerektiriyor. Kişisel Verilerinizi, bu sayfada da belirtilen şekilde kullanmak için yasal gerekçemiz kısaca şunlara dayanıyor:

  • Sizin onayınızı aldık;
  • Bu onay ilişkimiz için gereklidir;
  • Yasal veya düzenleyici yükümlülüklerimize uymamız için işlem yapılması gerekir; ve/veya
  • Veri İşleme platformu yönetebilmek ve kitap okumanızı sağlamak için meşru ihtiyacımızdır (örneğin, sistemlerimizin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve size müşteri hizmetleri sağlamak vb.).

Şirket, Kişisel Verilerinizi yalnızca bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlar için gerekli olduğu sürece saklayacaktır. Kişisel Verilerinizi yasal yükümlülüklerimize uymak için gerekli olduğu ölçüde saklayacak ve kullanacağız (örneğin, geçerli yasalara uymak için verilerinizi saklamamız gerekiyorsa), anlaşmazlıkları çözeceğiz ve yasal anlaşmalarımızı ve politikalarımızı uygulayacağız.

Şirket ayrıca dahili analiz amacıyla Kullanım Verilerini saklayacaktır. Kullanım Verileri, bu verilerin güvenliği güçlendirmek veya Hizmetimizin işlevselliğini iyileştirmek için kullanıldığı durumlar haricinde genellikle daha kısa bir süre için saklanır veya bu verileri yasal olarak daha uzun süre saklamak zorundayız.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Kişisel Veriler dahil bilgileriniz, Şirketin operasyon ofislerinde ve işlemeye dahil olan tarafların bulunduğu diğer yerlerde işlenir. Bu bilgilerin, veri koruma yasalarının yargı alanınızdan farklı olabileceği ülkenizin veya diğer resmi yargı bölgenizin dışında bulunan bilgisayarlara aktarılabileceği ve bu bilgisayarlarda tutulabileceği anlamına gelir.

Bu Gizlilik Politikasına rıza göstermeniz ve ardından bu tür bilgileri göndermeniz, bu transfer için yaptığınız sözleşmeyi temsil eder.

Şirket, verilerinizin güvenli bir şekilde ve bu Gizlilik Politikasına uygun olarak işlenmesini sağlamak için makul olarak gerekli tüm adımları atacak ve Kişisel Verilerinizin, güvenliğini de içeren yeterli kontroller olmadıkça bir kuruluşa veya bir ülkeye aktarılmayacaktır.

Verileriniz ve diğer kişisel bilgileriniz.

Kişisel Verilerinizin Açıklanması

Ticari işlemler

Şirket bir birleşme, satın alma veya varlık satışına karışmışsa, Kişisel Verileriniz aktarılabilir. Kişisel Verileriniz aktarılmadan ve farklı bir Gizlilik Politikasına tabi olmadan önce bildirimde bulunacağız.

Kolluk kuvvetleri

Belirli koşullar altında, Şirketin, yasaların gerektirmesi durumunda veya resmi makamların (örneğin bir mahkeme veya devlet kurumu) geçerli taleplerine yanıt olarak Kişisel Verilerinizi paylaşması gerekebilir.

Diğer yasal gereklilikler

Şirket, Kişisel Verilerinizi, bu tür bir eylemin aşağıdakiler için gerekli olduğuna iyi niyetle inanarak paylaşabilir, açıklayabilir:

  • Yasal bir yükümlülüğe uyulması gerektiğinde
  • Şirketin haklarını ve/veya mülkiyetini korumak ve savunmak
  • Hizmet ile bağlantılı olası yanlışlıkları önlemek ve araştırmak
  • Hizmet Kullanıcılarının veya halkın kişisel güvenliğini korumak
  • Yasal sorumluluklara karşı korumak/korunmak

Kişisel Verilerinizin Güvenliği

Kişisel Verilerinizin güvenliği Bizim için önemlidir, ancak İnternet üzerinden hiçbir aktarım yönteminin veya elektronik depolama yönteminin% 100 güvenli olmadığını unutmayın. Kişisel Verilerinizi korumak için ticari olarak kabul edilebilir yöntemler kullanmaya çabalarken, mutlak güvenliğini garanti edemeyiz.

Diğer Web Sitelerine Bağlantılar

Hizmetimiz, Bizim tarafımızdan işletilmeyen diğer web sitelerine bağlantılar içerebilir. Bir üçüncü şahıs bağlantısına tıklarsanız, o üçüncü şahsın sitesine yönlendirileceksiniz. Ziyaret ettiğiniz her sitenin Gizlilik Politikasını gözden geçirmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Üçüncü taraf sitelerin veya hizmetlerin içeriği, gizlilik politikaları veya uygulamaları üzerinde hiçbir kontrolümüz yoktur ve sorumluluk kabul etmiyoruz.

Kişisel Verilerinizi, işle ilgili bazı işlevleri yerine getirmek için Livreka adına Kişisel Verileri işleyen yüklenicilerimiz ve hizmet sağlayıcılarımızla paylaşabiliriz. Bu şirketler arasında veri tabanı servis sağlayıcıları, yedekleme ve felaket kurtarma hizmeti sağlayıcıları, e-posta servis sağlayıcıları, hizmet sağlayıcıları ve diğerlerini kaydetme bulunmaktadır. Bu tür işlevleri yerine getirmek için başka bir şirketle bağlantı kurduğumuzda, Kişisel Veriler de dahil olmak üzere, bu tür işlevlerin performansıyla bağlantılı olarak onlara bilgi sağlayabiliriz.

Livreka hesabınızı Facebook, Google, Twitter, LinkedIn gibi üçüncü taraf hizmetlerinde ve Livreka iş ortaklarının Tek Oturum Açma (SSO) sağlama hizmetlerindeki hesaplarınıza bağlayabilirsiniz. Livreka, bilgilerinizi ad, soyad e-postası ve resim URL’leri bağlı platformlar üzerinden alır ve saklar. Bunlara ek olarak, üçüncü taraf hizmetine dayanarak başka bilgiler de toplayabiliriz. Örneğin, LinkedIn ile bağlantı kurarsanız, kişi listenizi ve uzmanlık alanlarınızı saklarız.

Bu Gizlilik Politikasındaki Değişiklikler

Gizlilik Politikamızı zaman zaman güncelleyebiliriz. Yeni Gizlilik Politikasını bu sayfada yayınlayarak sizi herhangi bir değişiklikten haberdar edeceğiz.

Değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce e-posta ve / veya Hizmetimiz hakkında belirgin bir bildirim yoluyla sizi bilgilendireceğiz ve bu Gizlilik Politikasının üst kısmındaki “Son Güncelleme” tarihini güncelleyeceğiz.

Herhangi bir değişiklik için bu Gizlilik Politikasını periyodik olarak gözden geçirmeniz tavsiye edilir. Bu Gizlilik Politikasında yapılan değişiklikler, bu sayfada yayınlandığında geçerlidir.

Bize Ulaşın

Bu Gizlilik Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bizimle iletişime geçebilirsiniz: